15 Mart 2012 Perşembe

Diyet Kabak Yemeği ve Tarhana Çorbası


13 yıl içtiğim sigarayı 5 ay önce bıraktım. 5 kilosu ilk 2 ay olmak üzere toplam 7 kilo aldım. Evet ne yemekler yayınlamayı hayal edip yemek blogu açtığı hafta diyete başlayan zavallı benim.
Bol bol diyet yemek yayınlayacağım demektir. (heran blogun adı “200 kalorinin altında” olarak değişebilir J)
Bugün öğle yemeği için sefer tasımda tarhana çorbası, kabak yemeği ve yoğurt var.


Diyet Kabak Yemeği

Malzemeler
·         5 adet küçük boy kabak
·         5 adet domates
·         1 adet kuru soğan
·         2 diş sarımsak
·         2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Tuz, karabiber ve kekik
·         1 çay bardağı su



Yapılışı
1.      Kabakların sırt kabuklarını soyup ve iri küpler halinde doğrayın.
2.      Domatesleri küp küp doğrayın
3.      Soğanları halka halka kesin. Sarımsakları küçük küçük doğrayın.
4.      Geniş bir tencerenin tabanına sarımsağı ve soğan halkalarını, üzerine kabakları ve en üstüne küp doğranmış domateslerimizi yayın.
5.      İki yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirip, tuz, karabiber serpin.
6.      1 çay barağı su ekleyerek Kısık ateşte karıştırmadan 30-40 dakika pişirin.
7.      Pişince ocağı kapatıp üzerine kekik serpin ve soğumaya bırakın. Yoğurtla servis yapın.

Tarhana Çorbası

Malzemeler
·         1 çay bardağı tarhana
·         7 su bardağı su (biraz koyu kıvamlı oldu ama sefertasıyla işe getireceğim için tekrar su eklemedim. Siz isterseniz eklersiniz.)
·         1 yemek kaşığı fındık yağı (diyet nedeniyle arttırılabilir.)
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         Tuz, nane

Yapılışı
1.      Biber salçasını fındık yağı ile kavurun.
2.      Suyu, tarhanayı ve tuzu ekleyin.
3.      Kaynayana kadar karıştırın.
4.      Kaynadıktan kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
5.      Nane ekleyip altını kapatın.
6.      Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder