20 Mart 2012 Salı

ekşili köfte


Malzemeler :

·         200 gr. yağsız dana kıyma
·         1/2 adet soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)
·         2 yemek kaşığı pirinç (önceden 5 dakika haşlanmış)
·         2 tavuk suyu
·         1 adet havuç (küp kesilmiş)
·         1 adet patates (küp kesilmiş)
·         3 yemek kaşığı yoğurt
·         1 adet yumurta sarısı
·         1/2 adet limonun suyu
·         3-4 dal maydanoz
·         Tuz, karabiber

Yapılışı :

1.      Kıyma, soğan, pirinç, tuz ve karabiberi yoğurun. Karışımdan fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
2.      Havuç, patates, su, tuz ve karabiberi tencereye koyun. Köfteleri birbirine yapışmayacak şekilde ekleyin havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
3.      Ayrı bir kasede yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve maydanozu çırparak karıştırın. Karışımı azar azar tencereye ilave ederek kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
4 . Bir tavada tereyağı, kuru nane ve toz kırmızı biberi ısıtıp, ekşili köftenin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder