Ev Yapımı Fındık Ezmesi
Malzemeler :
· 200 gram fındık
· 1 yemek kaşığı fındık yağı
· çeyrek tatlı kaşığı tuz
· 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri (daha az veya çok olabilir)
Yapılışı :
- Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun. Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın. Soğumaya bırakın.
- Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın.
- Fırınlanmış fındıkları ve yağı rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın. Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın. Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Not: Durdukça yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder