23 Mart 2012 Cuma

Ev Yapımı Fındık Ezmesi

Ev Yapımı Fındık Ezmesi

Malzemeler :

·         200 gram fındık
·         1 yemek kaşığı fındık yağı
·         çeyrek tatlı kaşığı tuz
·         4-5 çorba kaşığı pudra şekeri (daha az veya çok olabilir)
 
 Yapılışı : 

  1. Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika  kavurun. Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın. Soğumaya bırakın.

  1. Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın.

  1. Fırınlanmış fındıkları ve yağı rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın. Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın. Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.  

  1. Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
      Not: Durdukça yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder