26 Mart 2012 Pazartesi

Hünkar Çorbası (Közlenmiş Patlıcan Çorbası)


Hünkar Çorbası

Malzemeler
·         2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
·         1 adet soğan
·         2 diş sarımsak
·          Tuz, Karabiber
·          Tereyağı, Zeytinyağı
Terbiyesi İçin
·         3 – 4 yemek kaşığı yoğurt
·         2 yemek kaşığı un
·         1 yumurta sarısı
·         1/2 limonun suyu
·         Tuz
Yapılışı
1.      Bir tencerede bir miktar tereyağını ve zeytinyağını karıştırın, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
2.      Daha sonra küp küp doğradığınız közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
3.      Birkaç su bardağı su ilave edin, 10 dakika kadar kaynatın.
4.      Çorbadaki patlıcanların tel tel ağzınıza gelmesini isterseniz bu aşamada çırpıcı yardımıyla biraz çırpabilirsiniz. Ya da blender yardımıyla parçacıksız bir çorba yapabilirsiniz.
5.      Ayrı bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın.
6.      Çorbanın sıcak suyundan ekleyerek karışımı ısıtın, kaynayan çorbaya dökün.
7.      Karıştırarak kaynatın.
8.      Tereyağını pul biber ile kızdırıp üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder