İnegöl Köfte
Malzemeler :
- 1 kg. dananın döşünden çekilmiş
- Yarım su bardağı ekmek içi
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
Tarif:
- Kıymaya, ekmek içi, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
- Soğanları rendeleyin ve köftelere katın, hepsini iyice yoğurun.
- Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. (Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.)
- Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. (Biraz, oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.)
- Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın.( Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz)
- Yanına kimyon, kırmızı tozbiber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması ekleyip servis yapabilirsiniz.
NOT : Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder