Fırınlanmış Karnabahar Çorbası
Malzemeler:
- 1 küçük boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış)
- 3 diş sarımsak (soyulmuş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 defne yaprağı
- tuz
Hazırlanması:
- Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
- 190 derece fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
- Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
- Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blender dan geçirin.
- Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder