22 Mart 2012 Perşembe

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası


Malzemeler:
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (soyulmuş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 defne yaprağı
  • tuz

Hazırlanması:
  1. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
  2. 190 derece fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
  3. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
  4. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blender dan geçirin.
  5. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder