Kalamar Yahni
Malzemeler :
- 750 gr. kalamar
- 3-4 adet orta boy kabuklar soyulmuş domates
- 3 adet büyük boy kırmızı soğan
- 4 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 1 yemek kaşığı taze mercanköşk
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
Yapılışı :
- Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
- Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
- Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarmısak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
- Üzerine biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
- Makarnayla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder