28 Mart 2012 Çarşamba

Kalamar Yahni


Kalamar Yahni

Malzemeler :
  • 750 gr. kalamar
  • 3-4 adet orta boy kabuklar soyulmuş domates
  • 3 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
  • 1 yemek kaşığı taze kekik
  • 1 yemek kaşığı taze mercanköşk
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
Yapılışı :
 
  1. Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
  2. Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
  3. Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarmısak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
  4. Üzerine biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  5. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
  6. Makarnayla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder