28 Mart 2012 Çarşamba

Fıstıklı Levrek


Fıstıklı Levrek
Malzemeler :
  • 2 adet levrek balığı
  • 2 yemek kaşığı taze ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı fıstık içi
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Yapılışı :
  1. Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.
  2. Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu,  1 yemek kaşığı zeytinyağını  karıştırın.
  3. Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.
  4. Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin.  Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin.  Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.
  5. Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder