Fıstıklı Levrek
Malzemeler :
- 2 adet levrek balığı
- 2 yemek kaşığı taze ekmek içi (ufalanmış)
- 1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı fıstık içi
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
- Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.
- Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
- Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.
- Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin. Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.
- Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder