28 Mart 2012 Çarşamba

Sarımsaklı biberli karides



Sarımsaklı biberli karides

Malzemeler :
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz
Yapılışı :

  1. Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
  2. Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
  3. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın. O halde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder