Sarımsaklı biberli karides
Malzemeler :
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi
temizlenmiş)
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz
Yapılışı :
- Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı
kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika
kavurun.
- Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu
ekleyin. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika
çevirerek pişirin.
- Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın
ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın. O halde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder