Balık Köftesi
Malzemeler :
- 500 gr. mezgit balığı
- 1 avuç dolusu incecik doğranmış maydanoz
- 1 adet incecik doğranmış yeşil soğan
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber
- Mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
- Mezgit balığının omurgasını çıkarın. Bıçak
yardımıyla derisini ve etini sıyırarak birbirinden ayırın.
- Etini bıçakla keserek kıyma haline getirin ve bir
kaseye koyun.
- Üzerine maydanozu, yeşil soğanı, baharatları ve
limon suyunu ekleyin. Karıştırın.
- Etten, erik büyüklüğünde toplar yaparak, avuç
içinizde yuvarlayın.
- Mısır ununa bulayıp, iyice kızmış sıvı yağda nar
gibi olana kadar kızartın.
- Kağıt havluya çıkarıp, yağını süzdürün.
- Yeşillikle süslenmiş bir tabakta servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder