28 Mart 2012 Çarşamba

Şakşuka



Şakşuka

Malzemeler :
·         ½ kg patlıcan
·         3 adet domates
·         2 diş sarımsak
·         1 tutam şeker
·         Kızartmak için sıvıyağ
·         Tuz, karabiber
·         Sıvıyağ

Yapılışı :


1.      Patlıcanları şerit şeklinde soyun. Uzunlamasına ikiye bölün ve elde ettiğiniz parçaları tekrar ikiye bölün.
2.      Dörde böldüğünüz patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Küp doğramış olduğunuz patlıcanları tuzlu suda bekletin.
3.      Domatesleri yıkayın. Küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ve rendeleyin.
4.      Tavaya sıvıyağ koyun. Sarımsakları ekleyin. Domatesleri ilave edin.
5.      Tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. Suyunu çektiğinde altını kapatın.
6.      Patlıcanları süzün ve kurulayın. Kızgın yağda kızartın.
7.       Fazla yağını almak için kâğıt havlu üzerine alın.
8.      Servis tabağına patlıcanları koyun ve üzerine domates sosu dökün.
9.      Tercihen beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder