Şakşuka
Malzemeler :
·
½ kg patlıcan
·
3 adet domates
·
2 diş sarımsak
·
1 tutam şeker
·
Kızartmak için sıvıyağ
·
Tuz, karabiber
·
Sıvıyağ
Yapılışı
:
1.
Patlıcanları şerit şeklinde soyun.
Uzunlamasına ikiye bölün ve elde ettiğiniz parçaları tekrar ikiye bölün.
2.
Dörde böldüğünüz patlıcanları küp
şeklinde doğrayın. Küp doğramış olduğunuz patlıcanları tuzlu suda bekletin.
3.
Domatesleri yıkayın. Küp küp
doğrayın. Sarımsakları soyun ve rendeleyin.
4.
Tavaya sıvıyağ koyun. Sarımsakları
ekleyin. Domatesleri ilave edin.
5.
Tuz, karabiber ve şekeri ilave edin.
Suyunu çektiğinde altını kapatın.
6.
Patlıcanları süzün ve kurulayın.
Kızgın yağda kızartın.
7.
Fazla yağını almak için kâğıt havlu üzerine
alın.
8.
Servis tabağına patlıcanları koyun
ve üzerine domates sosu dökün.
9.
Tercihen beklettikten sonra soğuk
olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder