26 Mart 2012 Pazartesi

kerevizli tuz


Kerevizli Tuz

Kerevizli Tuz ile bir taşı bile yenilebilir hale getirebilirsiniz. İlk dört maddeyi yapmak zor geldiğinde yada taze kereviz yaprağı bulamadığımda Ayfer Kaur marka kuru kereviz yaprağı ile tuzu karıştırarak yapıyorum.
Malzemeler:
  • Kereviz yaprağı
  • Öğütülmüş deniz tuzu veya kaya tuzu 
Tarif:
  1. Kereviz yapraklarının sert saplarını kesin. Yaprakları yıkayın. Salata kurutucusunda veya kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.
  2. Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Kereviz yapraklarını tek sıra halinde tepsiye yayın. Yapraklar üst üste gelmesin. 
  3. Tepsiyi fırına koyun ve 5-7 dakika kadar fırında tutun. Yaprakların yanıp, kahverengileşmemesine dikkat edin. Yapraklar tamamen kuruyup, çıtır çıtır olunca fırından çıkarın. Soğuyunca, parmaklarınızla ufalayın.
  4. Eğer az miktarda yaprak kurutacaksanız: Yapışmaz tavaya, kereviz yapraklarını tek sıra halinde yayın. Ocağın küçük bölümünde, kısık ateşte yapraklar kuruyana kadar tutun. İyice kuruyunca, ocaktan alın. Soğuyunca ufalayın. 
  5. Eşit ölçüde tuzu ve kereviz yaprağını karıştırın. Kapaklı bir kavanozda saklayın. Arzu ettiğiniz yerlerde kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder