26 Mart 2012 Pazartesi

Kısır

Kısır
Malzemeler :
  • 7-8 taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı esmer ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
  • Yarım kahve fincanı limon suyu
  • Yarım kahve fincanı nar ekşisi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • bir avuç taze nane yaprakları
Yapılışı :

1.      Taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın.
2.      Maydanozları, sarımsağı ve kuru soğanı da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.
3.      Bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin.
4.      Bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün.
5.      Ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
6.      Arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)
7.      Soğan, sarımsak ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.
8.      Sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın.Servis yapana kadar üzerini streçleyerek bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder