26 Mart 2013 Salı

Lokma Tatlısı



Hııımmm!..O yusyuvarlak hamur topları kızgın yağın içine atılıp, içi yumuşak ve pamuksu kalırken dışında kıtır kıtır bir kabuk oluşur oluşmaz yağdan çıkarılıp şerbetin içine atıldıktan sonra sıcak sıcak servis edilen kocaman çok sevdiğim tatlıdır lokma.


Lokma Tatlısı (İzmir)

Malzemeler :
·         2 su bardağı un
·         1 su bardağından 1 parmak eksik su
·         1 çorba kaşığı kuru maya
·         1 adet yumurta
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         2 adet kesme şeker
·         1 tutam tuz

Şerbeti için :
·         2,5 su bardağı şeker
·         2,5 su bardağı su
·         ¼ limon suyu

Yapılışı :

1.      Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.
2.      Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın. 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın.
3.      Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek  akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
4.      Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın. Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın.
5.      Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder