Hııımmm!..O
yusyuvarlak hamur topları kızgın yağın içine atılıp, içi yumuşak ve pamuksu
kalırken dışında kıtır kıtır bir kabuk oluşur oluşmaz yağdan çıkarılıp şerbetin
içine atıldıktan sonra sıcak sıcak servis edilen kocaman çok sevdiğim tatlıdır lokma.
Lokma Tatlısı (İzmir)
Malzemeler :
·
2 su bardağı un
·
1 su bardağından
1 parmak eksik su
·
1 çorba kaşığı
kuru maya
·
1 adet yumurta
·
1 su bardağı
sıvıyağ
·
2 adet kesme
şeker
·
1 tutam tuz
Şerbeti için :
·
2,5 su bardağı
şeker
·
2,5 su bardağı
su
·
¼ limon suyu
Yapılışı :
1. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon
suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.
2. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını
açın. 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek
mayalamaya bırakın.
3. Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave
ederek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun
üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
4. Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın.
Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz
soğuk şerbete atın.
5. Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder