23 Mart 2012 Cuma

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi


Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Malzemeler :
·         300 gr tuzsuz yer fıstığı
·         2-3 yemek kaşığı şeker
·         2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
·         Tuz

Yapılışı :
1.      Fıstıkların kabuklarını soyup fırın tepsisine yayın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında rengi hafif koyulaşıncaya kadar arada karıştırarak bekletin.
2.      Tepsiyi fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
3.      Soğuyan fıstıkları mutfak robotuna alıp tuz serpiştirerek birkaç dakika çekin.
4.      Şeker ve azar azar yağı ekleyerek 10 dakika daha karıştırın.

Fıstık ezmesinin kıvamı tamamen robotta çektiğiniz süreye bağlı. Süreyi ne kadar uzun tutarsanız, o kadar kremsi bir kıvam elde edersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder