23 Mart 2012 Cuma

Ev Yapımı Taze Krema (Creme Fraiche)


Ev Yapımı Taze Krema (Creme Fraiche)

Malzemeler :
  • 200 ml. krema
  • 50 ml. kefir
Yapılışı :
  1. Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın.
  2. Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin. Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek.
  3. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın. 
  4. Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder