Füme Tuz
Hava almayan bir kapta saklayıp, etlerinizi ve balıklarınızı mangalda pişmiş gibi lezzetlendirmekte kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
- Çeyrek su bardağı kahverengi toz şeker
- Çeyrek su bardağı pirinç
- 2,5 yemek kaşığı çay
- 1 su bardağı öğütülmemiş deniz tuzu.
Yapılışı :
- Küçük bir tencerenin içini alüminyum folyo ile tamamen kaplayın. İçine şekeri, pirinci ve çay yaprağını koyun. Elinizle hafifçe karıştırın.
- Bir alüminyum kasenin içine (fırın sütlaç vb. yapmakta kullanılan) tuzu koyun. Bu tuz çanağını çaylı karışımın üzerine yerleştirin.
- Tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. 30 - 40 dakika boyunca tencerenin kapağını açmadan tütsüleme işini yapın. Bu sürenin sonunda tencerenin altını kapatın ve soğuyana kadar bekletin.
- Evin içi kokmasın isterseniz - ki sahiden çok kokuyor - tencerenin kapağını balkonda açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder