26 Mart 2012 Pazartesi

Füme Tuz


Füme Tuz
Hava almayan bir kapta saklayıp, etlerinizi ve balıklarınızı mangalda pişmiş gibi lezzetlendirmekte kullanabilirsiniz.

Malzemeler :
  • Çeyrek su bardağı kahverengi toz şeker
  • Çeyrek su bardağı pirinç
  • 2,5  yemek kaşığı çay 
  • 1 su bardağı öğütülmemiş deniz tuzu.
Yapılışı :
  1. Küçük bir tencerenin içini alüminyum folyo ile tamamen kaplayın.  İçine şekeri, pirinci ve çay yaprağını  koyun.  Elinizle hafifçe karıştırın.
  2. Bir alüminyum kasenin içine (fırın sütlaç vb. yapmakta kullanılan) tuzu koyun. Bu tuz çanağını çaylı karışımın üzerine yerleştirin.
  3. Tencerenin  kapağını sıkıca kapatın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.  30 - 40 dakika  boyunca tencerenin kapağını açmadan tütsüleme işini yapın. Bu sürenin sonunda tencerenin altını kapatın ve  soğuyana kadar bekletin.
  4. Evin içi kokmasın isterseniz - ki sahiden çok kokuyor - tencerenin kapağını balkonda açın.
Hafifçe nemlenmiş olan tuzu çıkarın ve kuruyana kadar oda sıcaklığında bekletin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder