26 Mart 2012 Pazartesi

Volkan Konak'ın Hamsili Pilav Tarifi


Hamsili Pilav

Malzemeler :

  • 1,5 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 3 adet kesme şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu (ben kullanmadım)
  • 1,5 su bardağı su

Yapılışı:

1.      İki su bardağı pirinç iki saat önceden ılık tuzlu suda ıslatın.
2.      Hamsileri yıkanarak kılçıklarını çıkarın.
3.      Soğanlar küp şeklinde yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşince dolma fıstıkları ve pirinç ekleyerek kavurun. (Ben zeytin yağlı dolma içi gibi önce fıstıkları, sonra soğanı pembeleşene kadar, en son olarak pirinçleri kavurdum.)
4.      Sırasıyla karabiber, tarçın, şeker, kuru nane ve 1,5 su bardağı su ekleyin, pirinç suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
5.      Pirinçler pişince ince kıyılmış maydanoz ekleyin. (ben maydonoz kullanmadım)
6.         Sırt kısımları mısır ununa batırılan hamsiler, mısır unlu kısımları alta gelecek şekilde yuvarlak cam bir tepsiye dizilir. (mısır unu da kullanmadım)
7.      Sırt kısımları alta gelecek şekilde yuvarlak borcam tepsiye dizin.
8.      Tepsinin kenarlarına da hamsi dizin.
9.      Üzerine pişirilen pilav dökülerek, sırt kısımları unlanmış sırt kısımları üste gelecek şekilde hamsilerle kapatın. (mısır unlu kısmı üste gelecek).
10.  Eritilmiş bir kaşık tereyağı hamsilerin üstüne sürün. (ben yapmadım.)
11.  200°C sıcaklıktaki fırında hamsilerin üzeri kızarana kadar pişirin. Yeşil salatayla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder