26 Mart 2012 Pazartesi

Vanilya Ekstresi ve Vanilin (Vanilyalı Şeker)




Vanilya Ekstresi

Malzemeler :
·     3 adet Vanilya çubuğu
·     İstenilen boyda cam şişe
·     Şişenin Aldığı kadar votka
Yapılışı :
  1. Vanilya çubuklarını keskin bir bıçakla ortadan hafifçe yarın şişenin içine yerleştirin.
  2. Şişeyi ağzına kadar votka ile doldurun
  3.  Kavanozun kapağını iyice kapatıp, karanlık ve serin bir ortamda 3 – 4  hafta bekletin.
  4. Arasıra sallayarak karıştırın.
  5. 3 – 4 hafta sonra maun rengi bir vanilya ekstreniz olacak.
  6. Şişedeki vanilya çubuklarını isterseniz çıkarıp, içindeki taneleri, pastalarda kullanın. İsterseniz çıkarmayın ve eksildikçe üzerine vodka ekleyin. Vanilya ekstrenizi mutfakta, oda sıcaklığında tutabilirsiniz.

Vanilin (Vanilyalı Şeker)

Malzemeler :
·     3 adet Vanilya çubuğu
·     1 kg toz şeker

Yapılışı :
  1. Vanilya çubuklarını küçük parçalara ayırıp önce yarım kilo toz şeker ile iyice karıştırın. Kalan şekeri azar azar ilave ederek vanilyaların kum gibi parçalanıp, şekere karışmasını sağlayın.
  2. Vanilya ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra ince delikli bir elekten geçirip kalan kalın parçaları ayırıp, şekerle birlikte robotta tekrar çekin.
  3. Bu işlemler sonrasında şekerin rengi hafif değişecek. Vanilyalı şekeriniz de artık kullanılmaya hazır hale gelmiştir.
  4. Hazırladığınız vanilyalı şeker, cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder