Vanilya Ekstresi
Malzemeler :
· 3 adet Vanilya çubuğu
· İstenilen boyda cam şişe
· Şişenin Aldığı kadar votka
Yapılışı :
- Vanilya çubuklarını keskin bir bıçakla ortadan hafifçe yarın şişenin içine yerleştirin.
- Şişeyi ağzına kadar votka ile doldurun
- Kavanozun kapağını iyice kapatıp, karanlık ve serin bir ortamda 3 – 4 hafta bekletin.
- Arasıra sallayarak karıştırın.
- 3 – 4 hafta sonra maun rengi bir vanilya ekstreniz olacak.
- Şişedeki vanilya çubuklarını isterseniz çıkarıp, içindeki taneleri, pastalarda kullanın. İsterseniz çıkarmayın ve eksildikçe üzerine vodka ekleyin. Vanilya ekstrenizi mutfakta, oda sıcaklığında tutabilirsiniz.
|
Vanilin (Vanilyalı Şeker)
Malzemeler :
· 3 adet Vanilya çubuğu
· 1 kg toz şeker
Yapılışı :
- Vanilya çubuklarını küçük parçalara ayırıp önce yarım kilo toz şeker ile iyice karıştırın. Kalan şekeri azar azar ilave ederek vanilyaların kum gibi parçalanıp, şekere karışmasını sağlayın.
- Vanilya ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra ince delikli bir elekten geçirip kalan kalın parçaları ayırıp, şekerle birlikte robotta tekrar çekin.
- Bu işlemler sonrasında şekerin rengi hafif değişecek. Vanilyalı şekeriniz de artık kullanılmaya hazır hale gelmiştir.
- Hazırladığınız vanilyalı şeker, cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder