Sıcak Şarap
Malzemeler:
· 1 litre sofra şarabı
· 2 adet portakal
· 1 adet elmanın kabuğu ve soyduğunuz elmanın yarısı
· 3 adet çubuk tarçın
· 15 diş karanfil
· 2 adet kuru incir
· 2 adet kuru kayısı
· yarım su bardağı toz şeker (damak tadına göre artabilir ya da azalabilir)
· isteğe göre 2-3 adet çilek ve 1 adet kırmızı pancar eklenebilir.
Yapılışı:
1- Adet portakalın kabuğunu soyun, portakal kabuğuna karanfil dişlerini saplayın.
2- Kabuğunu soyduğunuz portakalı ve diğer portakalın suyunu sıkın.
3- Elmanın kabuğunu soyarak çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
4- Kayısıları ve kuru incirleri 2 parçaya bölün.
5- Portakal suyunu ve şarabı tencereye alın, şekeri ekleyerek kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
6- Hazırladığınız malzemeleri tencereye ekleyin, kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder