28 Mart 2012 Çarşamba

Sıcak Şarap


Sıcak Şarap
Malzemeler:
·         1 litre sofra şarabı
·         2 adet portakal
·         1 adet elmanın kabuğu ve soyduğunuz elmanın yarısı
·         3 adet çubuk tarçın
·         15 diş karanfil
·         2 adet kuru incir
·         2 adet kuru kayısı
·         yarım su bardağı toz şeker (damak tadına göre artabilir ya da azalabilir)
·         isteğe göre 2-3 adet çilek ve 1 adet kırmızı pancar eklenebilir.

Yapılışı:
1-      Adet portakalın kabuğunu soyun, portakal kabuğuna karanfil dişlerini saplayın.
2-      Kabuğunu soyduğunuz portakalı ve diğer portakalın suyunu sıkın.
3-      Elmanın kabuğunu soyarak çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
4-      Kayısıları ve kuru incirleri 2 parçaya bölün.
5-      Portakal suyunu ve şarabı tencereye alın, şekeri ekleyerek kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
6-      Hazırladığınız malzemeleri tencereye ekleyin, kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder