27 Mart 2012 Salı

sosis

Sosis Kavurma
Malzemeler:
·         2 yemek kaşığı margarin
·         1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık)
·         1 yemek kaşığı ketçap1 paket sosis
·         1 su bardağı sıcak su
·         Tuz

Yapılışı:
  1. Sosisleri enine ince ince kıyın..
  2. Margarini ve salçayı tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Sosisleri tavaya eklyerek 1 dakika kadar kavurun.
  4. Kavrulan sosislerin üzerine ketçap ve tuz ekleyeren 3-4 dakika daha orta ateşte kavurun.
  5. Sıcak suyu sosislerin üzerine ekleyin.
  6. Sosisler suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
  7. Pişen sosislerin üzerine ince kıyılmış dereotu serperek karıştırın ve servis yapın.

Domates Soslu Sosis
Malzemeler:
·         1 yemek kaşığı margarin
·         1 paket sosis
·         2 adet ortaboy domates
·         1 su bardağı su
·         1 yemek kaşığı ketçap
·         1 yemek kaşığı salça
·         tuz

Yapılışı:
1.    Sosisler eğer kokteyl ise 3 parçaya, daha büyükler ise 6 parçaya ayırın.
2.    Domatesler küp küp doğrayın.
3.    Margarini ve salçayı tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
4.    Domatesleri ekyeyip iyice pişirin
5.    Pişen domateslerin içine sosisleri, ketçabı ve tuz ekleyip 3-4 dakika daha orta ateşte kavurun.
6.    Sıcak suyu sosislerin üzerine ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder