Tuzda Levrek Balığı
Malzemeler:
· 1 adet deniz levreği (Balığın pulları temizlenmeyecek, üzeri çizilmeyecek. 1,5 ile 2,5 kilo arasında olanlar tercih edilecek.)
· 2 paket kalın tuz,
· 3 adet yumurta akı,
· 1 adet limon kabuğu rendesi,
· 1 adet limon,
· 1 adet defne yaprağı,
· 5-6 sap maydanoz,
· 2-3 adet taze soğan,
· taze çekilmiş karabiber.
Yapılışı :
1. Derin bir kasede, tuz, yumurta akı, limon kabuğu rendesi ve karabiberi iyice karıştırın. Gerekirse 1/2 çay bardağı su ekleyerek balığı kaplayacak tuzu hazırlayın.
2. Tercih ettiğiniz balığı yıkayın, kağıt havlu ile iyice kurulayın. İçine maydanoz, limon dilimi, taze soğanları ve defne yaprağını yerleştirin.
3. Fırın tepsisinin altına çok ince bir tabaka hazırladığınız tuzdan serin. Balığı üzerine yerleştirin. Bir kaç dilim limon dilimi koyun ve kalan tuzla balığın tamamını kaplayın.
4. Fırını 200 dereye ayarlayın ve balığı 45-50 dakika pişirin. (Üzerindeki tuz iyice sertleşmeli, rengi biraz kızarmalı, fırından mis gibi balık kokusu gelmeli.)
5. Fırından çıkan balığın kabuğunu bir bıçak ve çekiç ile hafifçe vurarak, balığı zedelemeden, kırın. Fazla tuzu başka bir tarafa alın, balığın kabuğunu kaldırın. Balığı bir servis kaşığı ile tabaklara paylaştırın.
6. Yanında bol yeşillikli bir salata, roka, tere, soğan ve limon dilimleri ile servis edin.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder